”Împreună pentru viață” – campanie de comunicare pentru adolescenți și tineri în scopul prevenirii consumului de droguri și promovării unui mod de viață sănătos

Posted on 28/06/2018 in Comunicat de presă by admin

La 25 iunie curent specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în colaborare cu organizația neguvernamentală ”Inițiativa pozitivă” au organizat în tabăra de odihnă ”Camping” din Vadul lui Vodă acțiuni de comunicare și sensibilizare a tinerilor pentru un mod de viață sănătos.flas1

Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale de luptă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, care tradițional este marcată anual la 26 iunie.  Copiii au fost încurajați să participe la mai multe activități interactive și artistice, cum ar fi: concurs de desene pe asfalt, flash-mob, oră informativă la tema promovării modului de viață sănătos fără droguri.

Scopul principal al implicării copiilor este dezvoltarea abilităților la ei de a face alegeri sănătoase pe parcursul vieții și de a evita tentativele de a fi implicați în comportamente riscante. Copiii cei mai activi au fost premiați pentru munca depusă cu diverse suvenire (căni de ceai, suporturi pentru chei, baloane, rechizite).

flas2De asemenea, participanților le-au fost distribuite materiale informaționale cu privire la adoptarea unui mod sănătos de viață și prevenirea bolilor. Un grup de 25 copii, cu vârste între 13 și14 ani, au fost instruiți în aspecte ce țin de alegerea opțiunilor sănătoase și a unui comportament corect în diverse situații de risc, iar la finalizarea evenimentului au fost antrenați într-un Flash-mob cu mesajul “Împreună pentru viață”.

Consumul și traficul ilicit de droguri reprezintă una din problemele majore ale societăţii şi continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor. Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului ilicit de droguri – este un prilej în plus de a fortifica capacitățile pentru a proteja societatea de acest viciu. Această campanie este o iniţiativă de creştere a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia. Ascultarea copiilor și a tinerilor este primul pas pentru ai ajuta să crească sănătoși și în siguranță.

Acţiunile de informare, educare și comunicare (IEC)  au rolul de a sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, lucrătorilor medicali, ONG-uri, și vor încuraja copiii şi tinerii să stea departe de droguri.

flas3

 

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media  022574700

Pentru mai multe informații, apelați la tel.:022574683

Comments on '”Împreună pentru viață” – campanie de comunicare pentru adolescenți și tineri în scopul prevenirii consumului de droguri și promovării unui mod de viață sănătos' (0)

Comments are closed.