În atenţia prestatorilor de servicii din instituţiile medico-sanitare publice şi private! Modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale

Posted on 03/08/2018 in Comunicat de presă by admin

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr.710 din 07.06.2018 „Cu privire la modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale”, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) este desemnată drept autoritate responsabilă de gestionarea listei de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale.

În acest context, începând cu 04 iulie 2018, ANSP a inițiat procedura de recepționare, de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, IMSP Spitalul Clinic Republican, etc, a listelor de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale.

În prezent, Comisia pentru tratament în cadrul Programelor speciale instituită în cadrul ANSP actualizează baza de date a pacienţilor din lista de aşteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale la următoarele intervenţii chirurgicale:

– artroplastie de şold/genunchi/umăr;

– intervenţii chirurgicale de cataractă cu implantare de cristalin;

– intervenţii cardiochirurgicale.

În prezent, Comisia a remis instituțiilor medico-sanitare publice din teritoriu, pentru verificare, lista pacienților incluşi în rând în perioada 2010-2013 (2224 persoane) pentru artoplastie de genunchi și a celor incluşi în perioada 2010-2013 (3689 persoane) pentru artoplastie de șold. Lista pacienților încadrați în rând după anul 2013 sunt la etapa de procesare.

Potrivit prevederilor Regulamentului aprobat prin Ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr.710 din 07.06.2018, Comisia pentru tratament în cadrul Programelor speciale din cadrul ANSP, recepționează doar listele pacienților incluși în lista de așteptare la tratament costisitor, admiși de medicii specialiști ortopezi-traumatologi, oftalmologi, cardiochirurgi din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, în lipsa pacienților și preluarea dosarelor acestora în gestiune.

Responsabilitatea pentru includerea sau excluderea pacienților în lista de aşteptare şi perfectarea Fişelor de evaluare a acestora, conform Anexei nr.1 a Regulamentului cu privire la modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale, se efectuează de către specialiștii de profil din instituțiile medico-sanitare. Modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale stabilit prin Regulament nu prevede procedura de urgentare a intervențiilor chirurgicale. Astfel, pacienții vor beneficia de tratament numai în baza listei unice de așteptare.

femur 26990

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'În atenţia prestatorilor de servicii din instituţiile medico-sanitare publice şi private! Modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale' (0)

Comments are closed.