In Memoriam Victor MAHNOVSCHI – 16.02.1941 – 25.04.2018

Posted on 26/04/2018 in Comunicat de presă by admin

mahnovschiLa 25.04.2018, s-a stins din viață Victor MAHNOVSCHI, care pe parcursul activității sale profesionale a exercitat mai multe funcții în cadrul instituțiilor  serviciului sanitaro-epidemiologic din republică, inclusiv la stațiile sanitaro-epidemiologică  raională Cahul și republicană, în funcție de șef  Secție Dezinfecție profilactică și, mai apoi, de șef al  Laboratorului Central experimental de producere în domeniul dezinfecției profilactice la autogestiune.

Victor MAHNOVSCHI s-a născut la 16.02.1941 în satul Molocia, r-l  Belgorod – Dnestrovsc, regiunea Odessa, iar în perioada anilor 1958 – 1968, după absolvirea școlii medicale din centrul raional menționat, a activat în calitate de lucrător medical cu studii medii în instituțiile medicale din regiune.

În anul 1968 este angajat la sanepidul raional Cahul, în funcție de felcer igiena muncii, iar din 1971 – de șef Secție Dezinfecție profilactică al aceleiași instituții, unde a activat până în luna august 1976.

Grație experienței acumulate în domeniul  organizării și realizării măsurilor antiepidemice și profilactice de combatere a vectorilor maladiilor transmisibile, în anul 1978 este transferat la funcția de șef al Secției Dezinfecție profilactică din cadrul Stației Sanitaro – Epidemiologice republicane, mai apoi a  Centrului Republican de Igienă și Epidemiologie, Centrului Național Științifico – Practic de Igienă și Epidemiologie,  Centrului Național Științifico – Practic de Medicină Preventivă, unde și-a exercitat atribuțiile de serviciu până la 31.05.2005.

Pe parcursul activității a dat dovadă de cunoștințe vaste și capacități manageriale pe domeniu,  corectitudine cu subalternii și colegii.

A fost un familist exemplar, a educat doi copii și nepoate.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică deplânge dispariția domnului Victor MAHNOVSCHI, exprimă sincere condoleanțe apropiaților și celor dragi în legătură cu trecerea în lumea celor drepți a acestuia.

Este o pierdere pentru rude, colegi și prieteni.

Colegii și toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea.

 Dumnezeu Să-l odihnească în pace.

Comments on 'In Memoriam Victor MAHNOVSCHI – 16.02.1941 – 25.04.2018' (0)

Comments are closed.