Informaţii cu privire la persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus

Posted on 17/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit mai multe detalii în privința persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus (COVID-19). Viorica Dumbrăveanu a trecut în revistă numărul cazurilor distribuite după categoria de vârstă: 0-9 ani – 1 caz; 10-19 ani – 2 cazuri; 20-29 ani – 5 cazuri; 30-39 ani – 5 cazuri; 40-49 ani – 4 cazuri; 50-59 ani – 5 cazuri; 60-69 ani – 9 cazuri.

Totodată, ministrul a menționat că în 14 cazuri, persoanele au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte au fost importate din țări precum Italia, Marea Britanie, Franța și Elveția. Reiterăm că, la momentul actual, în total sunt 29 de cazuri de infecție cu COVIND-19, în Republica Moldova și un caz tratat.

De asemenea, 25 de persoane diagnosticate cu COVID–19 sunt internate la IMSP „Toma Ciorbă”. Dintre acestea, 23 sunt în stare medie, iar 2 persoane în stare satisfăcătoare și un caz cu o evoluție extrem de gravă.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut un apel repetat la responsabilitate și a îndemnat cetățenii să stea acasă, pentru a preveni raspândirea infecției cu Coronavirusul de tip nou, în contextul înregistrării cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.

Comments on 'Informaţii cu privire la persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus' (0)

Comments are closed.