Informaţii referitoare la cazul suspect de rabie înregistrat la un copil, în municipiul Chişinău

Posted on 17/07/2019 in Comunicat de presă by admin

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează despre un caz suspect de rabie la un copil, în vârstă de 11 ani, din municipiul Chişinău, în baza informaţiei parvenite de la IMSP în care este spitalizat copilul.

Copilul s-a îmbolnăvit acut la 07.07.2019, când au apărut slăbiciuni generale, cefalee, lipsa poftei de mâncare, febra până la 39,3 ºC, agitaţie. În dinamică, la spital starea s-a agravat, iar la 16 iulie s-au observat semne de aerofobie, pierderea vocii, în baza cărora şi altor momente epidemiologice s-a suspectat rabia. Din anamneză epidemiologică s-a constatat că băiatul este ataşat de câini şi pisici, inclusiv fără stăpân, fiind frecvent salivat, zgârâiat, muşcat uşor. La 07.07.2019 a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce mângâia un alt câine.

În instituțiile medicale nu s-au înregistrat adresări ale pacientului după asistență medicală privind contactul cu aceste animale.

Anchetarea epidemiologică continuă.

În cazul unor eventuale muşcături de orice categorie de animale este necesară adresarea operativă după asistenţă medicală.  ANSP informează că, în primele luni ale anului curent, a fost depistată rabia la 23 de animale în 13 teritorii administrative.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Informaţii referitoare la cazul suspect de rabie înregistrat la un copil, în municipiul Chişinău' (0)

Comments are closed.