Instruirea specialiștilor din laborator privind îmbunătățirea diagnosticului microbiologic

Posted on 18/09/2020 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 16-18 septembrie 2020, în incinta Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a avut loc instruirea specialiștilor din cadrul Laboratorului microbiologic privind modul de utilizare a echipamentului Vitek 2C, procurat cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipamentul menționat permite identificarea microorganismelor timp de 2-3 ore și testarea sensibilității la antimicrobiene cu detectarea fenotipurilor de rezistență în 8-10 ore. Echipamentul funcționează în baza unei versiuni noi de software, îmbunătățită și mai flexibilă, asigurând rezultate veridice, sigure și de o acuratețe mai înaltă.

Implementarea în practică a acestui echipament va permite îmbunătățirea diagnosticului microbiologic, inclusiv al pneumoniilor cauzate de agenți bacterieni la pacienții cu COVID-19, prin reducerea timpului de testare și eliberarea în timp optim a rezultatelor microbiologice, aspect important în indicarea unei terapii antimicrobiene adecvate.

ANSP, inclusiv Laboratorul microbiologic, îşi exprimă recunoştinţa pentru susţinerea acordată de OMS și aduce sincere mulţumiri pentru contribuția la modernizarea laboratorului, în scopul îmbunătățirii diagnosticului microbiologic al maladiilor transmisibile și prevenirii rezistenței microorganismelor la antimicrobiene.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Comments on 'Instruirea specialiștilor din laborator privind îmbunătățirea diagnosticului microbiologic' (0)

Comments are closed.