Instruirea tinerilor din raionul Orhei în prevenirea consumului de substanțe – susținută de Guvernul Norvegiei

Posted on 29/06/2018 in Comunicat de presă by admin

În perioada 27 – 29 iunie curent, într-o vizită de lucru în Republica Moldova s-a  aflat o echipă de experții din cadrul Ministerului Sănătății și Serviciilor Medicale al Norvegiei – Zaza Tsereteli și Espen Andresen.

DSC_6134

 

Scopul misiunii  delegației norvegiene constă în planificarea acțiunilor de promovare a sănătății în  prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri, care se încadrează cu acțiunile planificate conform acordului de colaborare dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova și Ministerul Sănătății și Serviciilor Medicale al Norvegiei, încheiat în anul 2015.

În acest context, echipa de experți au vizitat la 28 iunie 2018 sediul central al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), unde au avut o întrevedere cu conducerea ANSP, inclusiv directorul, dna Elena Palanciuc. Ulterior, experții au vizitat și Centrul de Sănătate Publică Orhei – parte a unui proiect bilateral moldo-norvegian ce vizează prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri în rândul tinerilor.

DSC_6136

 

Pe durata vizitei, principale subiecte abordate de părți au ținut de organizarea și desfășurarea atelierelor de instruire a tinerilor din instituțiile de învățământ din raionul Orhei, privind schimbul de experiență a Norvegiei și Republicii Moldova în domeniul colaborării intersectoriale și implicării autorităților locale în prevenirea consumului de substanțe.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022574700

Pentru mai multe detalii contactați la tel.:022574683; 022574666

Comments on 'Instruirea tinerilor din raionul Orhei în prevenirea consumului de substanțe – susținută de Guvernul Norvegiei' (0)

Comments are closed.