Întrevedere de lucru a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică cu expertul OMS

Posted on 16/08/2018 in Comunicat de presă by admin

La data de 15 august 2018, a avut loc întâlnirea de lucru a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), cu expertul Misiunii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru asistenţă tehnică în cadrul procesului de evaluare externă (JEE) în contextul implementării Regulamentului Sanitar Internaţional.

Scopul întâlnirii este prezentarea situaţiei curente şi pregătirea autorităţilor competente ale statului pentru evaluarea externă comună, care va avea loc în perioada 01-05.10.18.1

În cadrul întrevederii, reprezentanţii ANSP au prezentat informaţii privind capacităţile de intervenţie în situaţiile de urgenţă în domeniul sănătăţii publice. Directorul ANSP, doamna Elena Palanciuc, a mulțumit reprezentantului OMS pentru sprijinul constant al Misiunii și a precizat că instituţia acordă o atenție specială proceselor de consolidare a capacității de detectare, răspuns şi comunicare în situații de criză, conlucrării cu toţi factorii responsabili.

Expertul OMS, Abebayehu Assefa Mengistu, Serbia Hub, a transmis asigurări cu privire la sprijinul şi colaborarea pentru specialişti în procesul de consolidare a comunicării riscurilor în situaţii de urgenţă, fiind apreciate eforturile R.Moldova în acest domeniu. Expertul a menţionat că supravegherea este un aspect cheie în domeniul sănătăţii publice, de aceea e important ca factorii responsabili să conlucreze pentru a detecta cazurile de urgenţă, pentru a consolida operarea cu datele în sistemul de supraveghere electronică.

Totodată, expertul a efectuat o vizită la Direcţia management a urgenţelor în sănătate publică al ANSP, la Depozitul Naţional de Vaccinuri şi la Laboratoarele ANSP. O vizită de documentare a fost efectuată şi la Direcţia teritorială Orhei a ANSP.

 DSC_6584 DSC_6565

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Întrevedere de lucru a conducerii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică cu expertul OMS' (0)

Comments are closed.