Invitație la eveniment! Stimați colegi din mass-media

Posted on 14/11/2017 in Comunicat de presă by admin

zmMinisterul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP), vă invită miercuri, 15 noiembrie 2017, la o Masa rotundă cu tematica: ”Antibioticele eliberate doar cu rețetă”, dedicată Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice – 13-19 noiembrie 2017. Evenimentul va avea loc în sala mică de ședințe la CNSP începând cu orele 10.00,  (str. Gh. Asachi, 67 A).

La eveniment participă reprezentanți ai Comisiei parlamentare PSSF, Ministerului Sănătății,Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, CNSP, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova (OMS), USMF ”Nicolae Testemițanu”, Asociațiilor Farmaciștilor din RM și Studenților Farmaciști din RM, Companiilor Farmaceutice și mass media.

În Republica Moldova, Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice este marcată al 3-lea an consecutiv, cu scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței combaterii rezistenței la antibiotice și a preveni răspândirea acestui fenomen.

În cadrul Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice” specialiștii în domeniu fac apel către factorii de decizie, lucrătorii medicali, farmaciștii din sectorul sănătății animale și populație să întreprindă măsuri urgente întru contracararea acestui fenomen.

Activitățile desfășurate în cadrul Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice  prin mesajul „Antibioticele: administrați cu grijă!” vor contribuit esențial la creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea utilizării prudente a antibioticelor pentru a preveni și stăvili fenomenul rezistenței la antibiotice ca priorități pentru întreg sistemul de sănătate umană și veterinară.

Serviciul de presă și relații cu publicul  022574700

Pentru mai multe detalii, apelați la tel.:022574648; 022574503

Comments on 'Invitație la eveniment! Stimați colegi din mass-media' (0)

Comments are closed.