INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA

Posted on 14/11/2018 in Comunicat de presă by admin

Stimați jurnaliști,

Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în comun cu partenerii interesați, organizează joi, 15 noiembrie 2018, la ora 10.00, masa rotundă cu tema „Antibioticele – acces în bază de rețetă”, în cadrul Săptămânii mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova (OMS), Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Agenției Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, USMF ”Nicolae Testemițanu”, Asociației Farmaciștilor din R.Moldova, Asociației Studenților Framaciști din R.Moldova și Instituțiilor Medico-Sanitare Publice.

Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice este marcată al 4-lea an consecutiv în perioada 12-18 noiembrie 2018, cu scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței combaterii rezistenței la antibiotice și a preveni răspândirea acestui fenomen. Prin intermediul Săptămânii mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Sănătatea oamenilor, animalelor și de mediu – O SINGURĂ SĂNĂTATE PENTRU TOȚI” facem apel la factorii de decizie, lucrătorii medicali, farmaciști, sectorul sănătății animale și populație să întreprindă măsuri urgente pentru a salva antibioticele pentru următoarele generații.

Vom fi onoraţi de prezenţa reprezentanților mass-media la eveniment, care va reflecta importanța consumului controlat și utilizarea prudentă al antibioticilor ce va contribui la reducerea rezistenței la antibiotice și prevenirea răspândirii acestui fenomen, o problemă prioritară pentru sănătatea publică. Evenimentul va avea loc la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (mun.Chișinău, str. G.Asachi, 67 A, Sala de ședințe).

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA' (0)

Comments are closed.