Invitație pentru presă

Posted on 11/11/2020 in Comunicat de presă by massmedia

La 12-13 noiembrie 2020, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) organizează pe platforma on-line Conferința Națională cu participare internațională ”Un mediu sigur-sănătate protejată”. Acest eveniment este unul de anvergură pentru specialiștii  din sănătatea publică, Societății Igieniștilor din Republica Moldova și colaboratorii Disciplinei de Igienă a USMF „Nicolae Testemițanu”.

În premieră, ANSP organizează o manifestare științifico-practică care oferă un program complex și multidisciplinar în domeniile:

  1. Apei și sănătății
  2. Impactului aerului atmosferic asupra sănătății umane
  3. Managementului deșeurilor – siguranță pentru mediu și sănătatea omului
  4. Riscurile pentru sănătate asociate pericolelor chimice
  5.   Încălzirea globală și schimbările climaterice
  6. Locuința și sănătatea
  7. Urbanizarea și sănătatea

Conferința va fi inaugurată începând cu ora 14:00 la 12 noiembrie 2020 de președintele Comitetului organizatoric, doctor habilitat în medicină, profesor universitar dl Grigore Friptuleac, care va debuta cu  cuvinte de salut ale ministrului sănătății, muncii și protecției sociale dnei Viorica Dumbrăveanu, Emil Ceban, rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, dr.hab. în medicină, profesor universitar, Igor Pokanevych, șeful Oficiului Național al OMS în Republica Moldova,  Francesca Racioppi, șef Direcție Centrul European al OMS pentru Mediu și Sănătate (ECEH), Bonn, Germania,  Ion Tighineanu, președintele Academiei de Științe a Moldovei, dr. hab. în st.fizico-matematice, profesor universitar, academician al Academiei de Științe a Moldovei,  Vasile Guștiuc, director-interimar, master în managementul sănătății publice, ANSP, Ion Bahnarel, președintele  SIRM, șef  Disciplină de Igienă, dr.hab. în șt. medicale, profesor universitar a USMF „Nicolae Testemițanu”.

În ambele zile ale lucrărilor Conferinței se vor discuta lucrări prezentate de specialiști în sănătatea mediului, sănătatea ocupaționslă, siguranță chimică și toxicologie, profesori din România și Republica Moldova, specialiști notorii în domeniu Igienei.

Conferința se va finaliza la 13.11.2020 cu o Rezoluție, care va trasa problemele și sarcinile pentru următorii 3-5 ani.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media, tel.: 022574580

Comments on 'Invitație pentru presă' (0)

Comments are closed.