La Consiliului ştiinţific al CNSP a fost examinată realizarea cercetărilor în cadrul proiectelor instituţionale

Posted on 27/10/2017 in Comunicat de presă by admin

În conformitate cu Planul de activitate,  pe 24 octombrie 2017 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului ştiinţific al Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), pe agenda căreia a fost examinarea realizării planului de cercetări, efectuate în cadrul proiectelor instituţionale, cu termenul de realizare pentru anii. 2015-2018: „Managementul supravegherii sănătăţii publice în condiţii de asociere comunitară a ţării”, director de proiect – dl Valeriu Pantea, dr. şt. med., conf.cercet., şi „Estimarea igienică a factorilor de risc în etiologia accidentelor vasculare cerebrale”, director de proiect – dl Grigore Friptuleac, dr. hab. şt. med., prof.univ.

În cadrul ședinței, rezultatele cercetărilor științifice efectuate conform prevederilor planului, au fost aprobate unanim.

conscons2

cons1

cons5

cons3cons4

În continuare, Consiliul ştiinţific a examinat și aprobat:

– propunerile Seminarului ştiinţific de profil privind modificarea componenţei nominale a Consiliului ştiinţific specializat ad-hoc, şi a referenţilor oficiali, pentru susţinerea tezei de doctor în ştiinţe medicale „Estimarea riscului de expunere a populaţiei Republicii Moldova la sursele naturale de radiaţii ionizante”, de către dl Serghei Vîrlan, cercetător ştiinţific în medicină;

– materialele dosarelor privind conferirea titlului ştiinţific de conferenţiar cercetător, dnei Nina Iziumov, dr.şt.med., şi d-lui Vladimir Bebîh, dr.şt.med.;

– Actul despre rezultatele verificării volumului şi veridicităţii materialului primar referitor la teza de doctor în medicină „Estimarea igienică a conţinutului de plumb în factorii de mediu şi posibilităţi de reducere a riscului asociat pentru sănătate” , a dnei Elena Jardan, cercetător ştiinţific stagiar în medicină, laboratorul Pericole chimice şi toxicologie.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul 022 574 700

Pentru informaţii suplimentare, apelați la tel.: 022 574-570

Comments on 'La Consiliului ştiinţific al CNSP a fost examinată realizarea cercetărilor în cadrul proiectelor instituţionale' (0)

Comments are closed.