LANSAREA SĂPTĂMÂNII MONDIALE DE CONȘTIENTIZARE A REZISTENȚEI LA ANTIBIOTICE LA CNSP

Posted on 14/11/2017 in Comunicat de presă by admin

zmPe 13 noiembrie curent, la Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) a fost dat startul evenimentelor publice dedicate Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!”

Expunerea materialelor informaționale, banerului, derularea mesajului publicitar audiovizual al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), repartizarea flayerelor și materialelor promoționale au scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței combaterii rezistenței la antibiotice și a preveni răspândirea acestui fenomen.

zm1

În cadrul evenimentului Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!” specialiștii  CNSP vor informa populația și lucrătorii medicali despre necesitatea întreprinderii măsurilor urgente pentru prevenirea fenomenului de rezistență antimicrobiană.

Mesajul cheie în cadrul evenimentului este: „Fiecare are un rol în prevenirea rezistenței la antibiotice” și anume prin:

  • Prevenirea infecțiilor: spălarea pe mâini; alimentație sigură; consumul apei potabile și servicii de canalizare; limitarea contactului strâns cu alte persoane atunci când sunteți bolnavi; administrarea vaccinurilor conform vârstei;
  • Prevenirea infecțiilor reduce consumul preparatelor antimicrobiene și poate preveni răspândirea rezistenței la antibiotice.

Atenție! În cazul în care v-ați îmbolnăvit este necesar să consultați medicul Dvs. înainte de a începe tratamentul cu antibiotice!

Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!” se desfășoară în Republica Moldova cu suportul OMS.

zm2

zm3

zm4

zm5

Evoluarea activităților din cadrul Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice – 13-19.11.2017, le puteți urmări pe site-urile: www.ms.gov.md; www.old.ansp.md; www.ansa.gov.md;   http://www.who.int/campaigns/world-antibiotic-awareness-week/en/

Ordinul nr. 822 din 27.10.17 al MSMPS și nr. 353 din 25.10.17 al ANSA mun. Chișinău cu privire la Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice

Programul evenimentelor în cadrul Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice 

 

Serviciul de presă și relații cu publicul Tel.:  022574700

Pentru mai multe detalii apelați la tel.: 022574648 , 022574503

 

 

Comments on 'LANSAREA SĂPTĂMÂNII MONDIALE DE CONȘTIENTIZARE A REZISTENȚEI LA ANTIBIOTICE LA CNSP' (0)

Comments are closed.