Masă rotundă privind reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea bolilor transmisibile în colectivităţile de copii, organizată la CSP Chişinău

Posted on 17/05/2019 in Comunicat de presă by admin

În incinta Centrului de Sănătate Publică Chişinău din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), recent, s-a desfăşurat o masă rotundă cu managerii instituţiilor de învăţământ preuniversitar cu tematica „Menţinerea sănătăţii şi reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea şi profilaxia primară a bolilor transmisibile”. La această întrunire au participat reprezentanți ai 178 de instituții de învățământ preuniversitar; ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport; ai Direcțiilor Educație,Tineret și Sport teritoriale; precum și ai AMT teritoriale.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate problemele actuale din domeniul profilaxiei maladiilor contagioase care au un risc sporit de transmitere în colectivităţile pentru copii şi prezintă pericol pentu sănătatea lor. 

20190514_110224Managerilor li s-a adus la cunoştinţă despre rolul şi importanţa vaccinurilor în prevenirea şi profilaxia bolilor transmisibile. Au fost discutate apecte legislative cu privire la neadmiterea copiilor nevaccinaţi în colectivităţi, care au scop crearea condiţiilor de siguranţă şi a unui mediu inofensiv de educaţie şi instruire. Totodată, a fost discutată importanţa prevenirii bolilor diareice acute, toxiinfecţiilor alimentare în perioada caldă a anului. A fost menţionată importanţă respectării stricte a normelor de igienă şi alimentare în locurile de educaţie/învăţământ.

De asemenea, a fost relatată tema profilaxiei parazitozelor în colectivităţile de copii, cu risc sporit de infestare şi importanţa formării deprinderilor de igiena personală la minorii.

Totodată, s-au discutat problemele existente în activitate şi provocările privind imunizarea obligatorie a copiilor.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Masă rotundă privind reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea bolilor transmisibile în colectivităţile de copii, organizată la CSP Chişinău' (0)

Comments are closed.