Masă rotundă privind reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea bolilor transmisibile în grădiniţe, organizată la CSP Chişinău

Posted on 22/05/2019 in Comunicat de presă by admin

În incinta Centrului de Sănătate Publică Chişinău din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), la data 21.05.2019, s-a desfăşurat o masă rotundă cu managerii şi lucrătorii medicali ai instituţiilor preşcolare, cu tematica „Menţinerea sănătăţii şi reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea şi profilaxia primară a bolilor transmisibile”.

La această întrunire au participat reprezentanți ai 144 de instituții de învățământ preşcolar, specialişti din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport şi ai Direcțiilor Educație,Tineret și Sport de sector.

La eveniment, au fost abordate problemele actuale din domeniul profilaxiei maladiilor contagioase care au un risc sporit de transmitere în colectivităţile pentru copii şi prezintă pericol pentu sănătatea lor.

sedinta 5    sedinta 4

Participanţilor la masa rotundă le-au fost prezentate informaţii ample privind rolul şi importanţa vaccinurilor în prevenirea şi profilaxia bolilor transmisibile. Au fost discutate apecte legislative cu privire la neadmiterea copiilor nevaccinaţi în colectivităţi, care au scop crearea condiţiilor de siguranţă şi a unui mediu inofensiv de educaţie şi instruire. Totodată, a fost discutată importanţa prevenirii bolilor diareice acute, toxiinfecţiilor alimentare în perioada caldă a anului. A fost menţionată importanţă respectării stricte a normelor de igienă şi de alimentare în locurile de educaţie/învăţământ.

sedinta 3În cadrul evenimentului, a fost abordată tema profilaxiei parazitozelor în colectivităţile de copii, cu risc sporit de infestare şi importanţa formării deprinderilor de igienă personală la minori.

Totodată, s-au discutat problemele existente în activitate şi provocările în domeniul imunizării obligatorii a copiilor.

 

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Masă rotundă privind reducerea riscurilor pentru sănătate prin prevenirea bolilor transmisibile în grădiniţe, organizată la CSP Chişinău' (0)

Comments are closed.