Măsuri de prevenire a situațiilor de risc pentru copii în perioada vacanţei discutate în cadrul unei mese rotunde, la Cahul

Posted on 08/06/2019 in Comunicat de presă by admin

Recent, în incinta Centrului de Sănătate Publică Cahul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), s-a desfăşurat o masă rotundă organizată de specialiştii CSP Cahul cu participarea a 14 reprezentanţi și agenți economici responsabili de funcționarea zonelor de recreere aferente bazinelor acvatice.

La această întrunire au participat specialiştii CSP, reprezentanți ai APL, ai Direcției Situații Excepționale, precum şi angajați ai postului de salvare din Cahul, care au discutat despre măsurile de excludere a riscurilor cu impact negativ asupra sănătății în zonele de recreere și odihnă a populației în perioada sezonului estival 2019.

Organizatorii evenimentului şi-au pus drept scop diminuarea şi excluderea situaţiilor cu impact negativ asupra sănătății în zonele de recreere și odihnă a cetăţenilor pe parcursul sezonului estival 2019, prin familiarizarea și sensibilizarea agenților economici care vor presta servicii de odihnă și recreere pentru populație pe perioada estivală 2019.

IMG_4179IMG_4180

Şeful CSP Cahul, dna Svetlana Bruma, a menţionat, la deschiderea evenimentului, principalele măsuri pentru promovarea unui mediu favorabil sănătății populației în zonele menţionate. Dl Alexandru Calendari, Inspector Sanitar de Stat, a prezentat un raport cu tema: Controlul de Stat a zonelor de recreere în contextul eliberării actelor permisive. Monitorizarea calității apei în bazinele de înot în perioada estivală. Respectarea prevederilor Legii RM nr.278 din 14.12.2007, privind controlul tutunului.

IMG_4184De asemenea, dl Nicolae Gaisan, șef Secție controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică, a efectuat o trecere în revistă a principalelor subiecte ce ţin de prevenirea și combaterea maladiilor transmisibile în zonele de agrement.

Totodată, au fost abordate problemele actuale în cele 14 zone de agrement din regiune, aflate sub supravegherea CSP Cahul, specialiştii în domeniu venind şi cu recomandările de rigoare pentru buna activitate a acestora.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Măsuri de prevenire a situațiilor de risc pentru copii în perioada vacanţei discutate în cadrul unei mese rotunde, la Cahul' (0)

Comments are closed.