Medici epidemiologi au desfăşurat o întrunire cu persoane predispuse sau bolnave de diabet zaharat de tip 2

Posted on 11/06/2019 in Comunicat de presă by admin

În incinta Centrului de Sănătate Publică Chişinău din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), s-a desfăşurat recent, o întrunire a specialiștilor Secției controlul bolilor netransmisibile și promovarea sănătății cu persoane predispuse sau bolnave de diabet zaharat de tip 2 la tema măsurilor de educație și prevenire a maladiei în grupurile de risc.

Astfel, medicii epidemiologi din cadrul CSP Chişinău: Irina Horozova și Violeta Savca au organizat şi participat, alături de 11 dintre pacienţii din grupurile de risc înregistraţi în AMT Rîșcani din mun.Chişinău, la discuţii privind măsuri de informare şi educare a persoanelor predispuse la diabet zaharat de tip 2. Participanţilor le-au fost prezentate informaţii ample despre importanţa prevenirii bolilor netransmisibile, promovarea modului sănătos de viaţă, rolul alimentației sănătoase, precum şi excluderea factorilor de risc în prevenirea şi profilaxia diabetului zaharat tip 2.

Pe parcursul întrunirii s-au desfăşurat și câteva activități practice, cum ar fi: determinarea indicilor de masă corporală (IMC), măsuri interactive cu roluri medic-pacient. În final, s-a propus de a organiza acest tip de activități cu pacienții din cadrul AMT Rîșcani şi pe alte tematici din domeniul sănătăţii publice.

Persoanele prezente şi-au manifestat receptivitatea pentru abordarea problemelor actuale cu care se confruntă în domeniul profilaxiei diabetului zaharat și a complicațiilor acestei maladii.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Medici epidemiologi au desfăşurat o întrunire cu persoane predispuse sau bolnave de diabet zaharat de tip 2' (0)

Comments are closed.