Misiunea UNICEF de elaborare a strategiei de creştere a cererilor de imunizare în Republica Moldova

Posted on 10/11/2016 in Comunicat de presă by admin

În perioada 9-15 noiembrie s-a desfășurat misiunea UNICEF de elaborare a unei strategii de comunicare la nivel național și teritorial cu scopul de a crește numărul cererilor de imunizare a populației. Misiunea a fost condusă de către expertul internațional în comunicare Paula Claycomb din SUA, New York, sub egida UNICEF și Ministerul Sănătății.

10.11.16_1

10.11.16_2

10.11.16_3

Pe durata programului au fost desfășurate ședințe și interviuri cu factorii de decizie principali, și anume, reprezentanții Ministerului Sănătății și  Centrului Național de Sănătate Publică, medici de familie, mass-media, societatea civilă, părinți și liderii unor grupuri religioase. Aceste interviuri și discuții au avut ca obiectiv atât determinarea lacunelor în comunicarea mesajelor despre conștientizarea importanței imunizărilor de către populație și serviciul medical, cât și identificarea soluțiilor de creștere a acoperirii vaccinale în Republica Moldova.
La sfârșitul misiunii, Paula Claycomb și specialiștii naționali s-au arătat optimiști și încrezuți în elaborarea și implementarea strategiei de comunicare, care necesită implicare activă și muncă asiduă a actorilor respectivi.

10.11.16_4

Amintim că ultimii ani acoperirea cu vaccinuri în țara noastră este în descreștere continuă, pentru unele vaccinuri au fost înregistrat niveluri de sub 90%, pe când obiectivele Programului Național de Imunizări prevăd un minimum de 95%. În acest mod, prin refuzul la vaccinarea copiilor din partea unor părinți Republica Moldova riscă să înregistreze o epidemie de proporții, dacă luăm în calcul erupțiile înregistrate și situația epidemiologică nefavorabilă existentă la vecinii noștri, România și Ucraina.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul
022574700

Pentru mai multe detalii
apelaţi la tel.: 022574674

Comments on 'Misiunea UNICEF de elaborare a strategiei de creştere a cererilor de imunizare în Republica Moldova' (0)

Comments are closed.