O donație din partea Biroului Regional OMS pentru Europa pentru Laboratorul ANSP

Posted on 09/07/2020 in Comunicat de presă by massmedia

O donație din partea Biroului Regional OMS pentru Europa, în valoare de peste 41 mii de euro, care include consumabile și reactive de laborator, precum și kituri pentru efectuarea testelor la SARS-CoV-2 a ajuns la Chișinău.

De asemenea, echipei Laboratorului virusologic din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică i-a fost transmis echipament personal de protecție, care va asigura respectarea regulilor de biosiguranță și protecția specialiștilor de laborator. Bunurile recepționate vor contribui la asigurarea în continuare a calității procesului de procesare a probelor și sporirea accesibilității populației la serviciile de diagnostic de laborator.

Zilnic, la laborator se analizează sute de probe la COVID-19, acestea fiind colectate din toată țara. Testele pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 se efectuează prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR).

ANSP îşi exprimă recunoştinţa şi gratitudinea pentru susţinerea acordată în continuu de către OMS şi aduce sincere mulţumiri pentru colaborarea şi suportul în lupta cu această pandemie.

Comments on 'O donație din partea Biroului Regional OMS pentru Europa pentru Laboratorul ANSP' (0)

Comments are closed.