Pe 8 septembrie 2016, în cadrul Centrului Național de Sănătate Publică a avut loc Conferința „Cooperarea Republicii Cehe cu Republica Moldova în sectorul medical”

Posted on 09/09/2016 in Comunicat de presă by admin

În cadrul conferinței s-a desfășurat prezentarea companiilor cehe, producătoare și exportatoare de tehnică medicală, echipament modern de ultimă oră, cu ajutorul căruia se poate interveni rapid în caz de înregistrare a unor maladii cu risc sporit de infectare sau în alte situații excepționale.

Conf_Cehia_1

Conferința s-a finalizat cu un exercițiu practic în domeniul prevenirii și controlului bolilor transmisibile extrem de contagioase, care a inclus depistarea, informarea, izolarea și transportul pacientului. De asemenea, a fost demonstrată utilizarea echipamentului individual de protecţie (EIP) și dezinfectarea după exercitarea activităţilor în focarul de maladie cu risc sporit de infectare.
La Conferință au participat dl Zdeněk Krejčí, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Lenka Kolarikova și Marek Svoboda, viceminiștri ai sănătății şi afacerilor externe din Cehia; Gheorghe Gorceag, șef-adjunct Direcția Medicamentului și Dispozitive Medicale a MS RM, agenţi economici din ambele state, precum și specialiști din cadrul CNSP și Centrele de Sănătate Publică teritoriale.

Conf_Cehia_2 Conf_Cehia_3
Conf_Cehia_4 Conf_Cehia_5.jpg

Serviciul de presă şi relaţiicu publicul
022574700

Pentru mai multe detalii,
apelaţi la tel.: 022574557; 022268867; 022209942

Comments on 'Pe 8 septembrie 2016, în cadrul Centrului Național de Sănătate Publică a avut loc Conferința „Cooperarea Republicii Cehe cu Republica Moldova în sectorul medical”' (0)

Comments are closed.