Pretestarea chestionarelor privind evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor lucrătorilor medicali în imunizarea împotriva gripei și reacțiilor adverse la vaccinul antigripal, realizată la Atelierul de lucru din 05 aprilie 2017

Posted on 10/04/2017 in Comunicat de presă by admin

La 05 aprilie 2017, în incinta Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP), și-a desfășurat lucrările Atelierul de lucru în pretestarea chestionarelor privind cunoștințele, atitudinile și practicile lucrătorilor medicali în vaccinarea antigripală și reacțiilor adverse la vaccinul antigripal. Directorul general al CNSP, dl. Iurie Pînzaru s-a adresat către participanții atelierului de lucru cu un mesaj privind importanța majoră în desfășurarea studiului în rândul lucrătorilor medicali privind cunoștințele, atitudinile și practicile în vaccinarea antigripală și reacțiilor adverse la vaccinul antigripal, menționând că acest studiu este în premieră pentru Republica Moldova și va contribui la îmbunătățirea promovării măsurilor de profilaxie specifică și nespecifică a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute în rândul populației Republicii Moldova, care va avea un efect pozitiv în îmbunătățirea calității asistenței medicale și micșorarea îmbolnăvirilor cu gripă în rândul populației și a lucrătorilor medicali.

DSC_2038 DSC_2016a

 

 

 

 

 

La lucrările atelierului au participat specialiștii din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, Centrului de Sănătate Publică Municipal Chișinău, Centrelor de Sănătate Orhei și Hâncești și a Asociațiilor Medicale Teritoriale din orașul Chișinău.

Conform agendei, în cadrul Atelierului de lucru au fost prezentate: Chestionarul privind evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor lucrătorilor medicali în imunizarea împotriva gripei și „Forma de raportare a reacțiilor adverse postvaccinale (RAP) la vaccinul antigripal”, cu efectuarea pretestării lor de către cei prezenți cu examinarea ulterioară a rezultatelor. Pentru îmbunătățirea și perfecționarea chestionarului și a formei de raportare menționate, la finalizarea lucrărilor Atelierului s-a desfășurat o dezbatere amplă, fiind identificate lacunele și itemii confuzi cu propunerea soluțiilor optime.

Notă. Chestionarul testat va fi utilizat pentru efectuarea unui studiu privind evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor lucrătorilor medicali în 10 teritorii administrative ale republicii întru elaborarea măsurilor și activităților de control și răspuns la gripă și infecțiile respiratorii virale acute.

Serviciul de presă și relații cu publicul   022574700

Pentru mai multe detalii, apelați la tel.: 022574503; 022725274

Comments on 'Pretestarea chestionarelor privind evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor lucrătorilor medicali în imunizarea împotriva gripei și reacțiilor adverse la vaccinul antigripal, realizată la Atelierul de lucru din 05 aprilie 2017' (0)

Comments are closed.