Privind cazurile de intoxicaţii din liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Fălești

La 2 noiembrie 2016, începând cu orele 15.00, în sala festivă a liceului teoretic „Mihai Eminescu” din or. Fălești, a fost organizat concursul „Balul bobocilor” la care au participat cca. 250 persoane.

09.11.2016_1

În cadrul demonstrării numărului pregătit, pentru a accentua originalitatea lui, elevii clasei a 10 A au deschis pe scenă două tuburi din care s-a degajat un fum de culoare galbenă. Urmare inhalării lui, unii elevi au acuzat semne de disconfort. Astfel, imediat a fost întreruptă desfăşurarea concursului şi evacuate din sala festivă toate persoanelor prezente. La orele 17.20-17.30, doi dintre elevii care acuzau slăbiciune generală pronunțată, amețeli şi cefalee, cu diagnoza „Intoxicaţie acută cu gaze necunoscute”, au fost spitalizaţi în secţia de pediatrie a spitalului raional, iar după acordarea asistenţei medicale starea s-a ameliorat şi au fost externaţi peste câteva zile. În prezent elevii frecventează orele. Cazuri suplimentare de intoxicație pe parcurs n-au fost înregistrate.

09.11.2016_2

S-a constatat că tuburile deschise în sală au fost procurate de către sora unei eleve, participante la eveniment, de la magazinul „Dinamit” din or. Chișinău, care comercializează produse pirotehnice.
În cadrul anchetării s-a constatat, că pe tuburile în cauză, de culoare galbenă, preluate pentru expertiză de către colaboratorii poliției până la sosirea specialiștilor Centrului de Sănătate Publică raional Fălești, erau inscripţii în limba poloneză: Jorge, JFS-1 Smoke fountain YELLOW, PRODUCENT: JORGE Fireworks, POLSKA.
09.11.2016_3

În rezultatul anchetării cazului a fost întocmit un proces-verbal prin care au fost înaintate propuneri privind:
1. Examinarea cazului la adunarea generală a liceului;
2. Organizarea şi desfăşurarea unor seminare cu elevii claselor a VII -XII, cu instruirea şi discutarea cu părinţii a măsurilor privind prevenirea intoxicațiilor cu substanțe chimice.

Pentru diminuarea riscurilor apariţiei cazurilor similare, în cadrul liceului au fost întreprinse următoarele măsuri:
1. Desfăşurată aerisirea încăperilor;
2. Examinarea cazului în cadrul şedinţei cu cadrele didactice din liceu;

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul
022574700

Pentru mai multe detalii,
contactaţi la tel.: 022574678; 025984183; 078813200

Comments on 'Privind cazurile de intoxicaţii din liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Fălești' (0)

Comments are closed.