Privind rezultatele vizitei de lucru a delegației CDC Atlanta și The Task Force for Global Health la CNSP

Posted on 23/03/2017 in Comunicat de presă by admin

În perioada 21-22 martie 2017, la Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) a avut loc o vizită de lucru a delegației comune a Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC)  Atlanta, constituită din Dr. Joseph Bresee, șef secție gripa și a Companiei ”The Task Force for Global Health”, Dr. Mark McKinlay, director Centrul pentru Vaccinuri Echitate și Dr. Malembe Ebama, medic epidemiolog. Această vizită a avut ca scop consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul imunizării împotriva gripei sezoniere.

vizita

 

 

 

 

 

În cadrul întrunirii, oaspeții au avut discuții cu dl. Nicolae Furtună, director adjunct în prevenirea și controlul bolilor transmisibile, dl. Ștefan Gheorghița, șef Centru Controlul infecțiilor nosocomiale, HIV/SIDA, parazitoze și hepatite virale, dl. Anatolie Melnic, șef Centru Profilaxie specifică, și specialiștii Secției Supravegherea și controlul gripei și infecțiilor respiratorii virale (Alina Druc și Dumitru Capmari). De asemenea, membrii delegației au efectuat o vizită de lucru și la IMSP Centrul de Sănătate din r-l Hâncești (director Vera Munteanu).

vizita2

 

 

 

 

 

Relevant, că în republică, datorită donației ,,The Task Force for Global Health” de vaccin Influenza Vaccine (Split Virion), Inactivated, în perioada 15.12.2016-10.01.2017 a fost desfășurată Campania de imunizare împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, fiind asigurată vaccinarea a 200 mii persoane.

În cadrul vizitei, de comun acord s-a convenit asupra continuării colaborării în organizarea și realizarea activităților de planificare, utilizare și monitorizare a vaccinării împotriva gripei sezoniere, inclusiv în facilitarea asigurării Republicii Moldova cu vaccin împotriva acestei infecții.

 

 

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul 022574700

Pentru mai multe detalii, apelaţi la tel.:022725274; 022574503

 

 

 

 

 

Comments on 'Privind rezultatele vizitei de lucru a delegației CDC Atlanta și The Task Force for Global Health la CNSP' (0)

Comments are closed.