Privind ședința de lucru comună a medicilor șefi ai CSP municipale și raionale și șefii Direcțiilor municipale și raionale pentru siguranța alimentelor

Posted on 17/10/2016 in Comunicat de presă by admin

În scopul fortificării și optimizării sistemului de control al calității și inofensivității produselor alimentare și în conformitate cu dispozițiile Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nr. 607-d și, respectiv, nr.07/1-3-54 din 10.10.2016, pe 13 octombrie 2016 în cadrul Ministerului Sănătății s-a desfășurat ședința de lucru comună cu participarea medicilor-șefi ai CSP municipale și raionale, și șefilor Direcțiilor municipale și raionale pentru siguranța alimentelor.

17.10.16_1

La începutul ședinței ministrul sănătății, dna Ruxanda GLAVAN și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, dl Gheorghe GABERI au semnat Acordul de colaborare și Ordinul comun „Cu privire la perfecționarea măsurilor de prevenire și control al salmonelozelor, toxiinfecțiilor alimentare și altor boli diareice acute cu calea alimentară de transmitere”. Semnarea ambelor documente are drept scop optimizarea sistemului de control al calității și inofensivității produselor alimentare și de diminuare a maladiilor provocate de produsele alimentare.

17.10.16_2 17.10.16_3

În cadrul ședinței participanților le-au fost prezentate actele nominalizate, care marchează o nouă etapă de colaborare între specialiștii Centrelor de Sănătate Publică și ai Direcțiilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, de asemenea au fost puse în discuție problemele ce țin de colaborarea interinstituțională în domeniul siguranței alimentelor; supravegherea, prevenirea și controlul zoonozelor; riscul asupra sănătății umane a bolilor diareice acute și toxiinfecțiilor alimentare; intoxicațiile acute neprofesionale exogene de etiologie chimică ș.a.
La ședința comună a medicilor-șefi ai CSP municipale și raionale și șefii Direcțiilor municipale și raionale pentru siguranța alimentelor a fost prezent și dl Zenonas Stanevicius, Înalt Consilier UE pentru siguranța alimentelor.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul:
022574700

Pentru mai multă informaţie
contactaţi la tel.: 022574549

Comments on 'Privind ședința de lucru comună a medicilor șefi ai CSP municipale și raionale și șefii Direcțiilor municipale și raionale pentru siguranța alimentelor' (0)

Comments are closed.