ANSP informează despre un caz de intoxicaţie acută de etiologie chimică la gimnaziul din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă

Posted on 11/12/2019 in Comunicat de presă by massmedia

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică informează despre înregistrarea unui caz de intoxicaţie acută neprofesională de etiologie chimică în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă. Potrivit informaţiilor preliminare, la 11.12.2019, un elev din clasa a VIII-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituţiei, conţinutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul şcolii.

La moment, sunt internaţi 25 de copii la IMSP SR Ştefan Vodă, care acuzau simptome de greaţă, vomă, tuse, cefalee, ameţeli, senzaţie de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită. Starea copiilor este satisfăcătoare.

Cu regret, populaţia nu conştientizează gravitatea urmărilor intoxicaţiilor de etiologie chimică, acestea devenind o problemă stringentă de sănătate publică în Republica Moldova. În ultimii 3 ani, este al doilea caz de acest gen, după cel din liceul din satul Costeşti, raionul Ialoveni.

Specialiştii ANSP continuă investigarea cazului.

Cu detalii vom reveni.

 

Comments on 'ANSP informează despre un caz de intoxicaţie acută de etiologie chimică la gimnaziul din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă' (0)

Comments are closed.