Profesorul universitar Constantin Spînu a devenit membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din Republica Moldova

Posted on 30/11/2018 in Comunicat de presă by admin

Profesorul universitar, Constantin Spînu, doctor habilitat în ştiinţe medicale, specialist în virusologie, şeful Direcţiei cercetare şi inovare a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, a devenit membru ­titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din Republica Moldova.

Titlul i-a fost conferit profesorului în luna octombrie 2018, drept un bun prilej de recunoştinţă şi apreciere faţă de prodigioasa activitate în domeniul științific, dar și didactic, pentru contribuția substanţială la dezvoltarea ştiinţei şi promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării şi inovării; pentru merite deosebite în cercetări fundamentale în microbiologie, virusologie şi imunologie.

Profesorul a primit titlul ca pe o mare onoare, care presupune multă muncă, eforturi şi anumite responsabilităţi şi activităţi în cadrul Academiei, dar şi în cadrul Direcţiei ANSP.

Titlul a fost oferit în cadrul Conferinţei Naţionale de Demografie medicală cu participare internaţională, „Tendinţele fenomenelor demografice din Republica Moldova şi păstrarea genofondului ţării”, dedicată aniversării de 20 de ani de la fondarea Academiei de Ştiinţe Medicale din Republica Moldova, la care au participat medici, profesori, cercetători ştiinţifici, savanţi din Republica Moldova şi din străinătate, academicieni ai AŞM, USMF „N.Testemiţanu”, AŞMRM, INSE, IFSC, a altor Academii şi institute.

Constantin Spînu, Om Emerit, în anul 2009 a fost declarat savantul anului, iar în  2012 a fost laureat al premiului național. Constantin Spînu și-a edificat de-a lungul timpului un şir de lucrări, printre care 925 de publicaţii științifice deosebit de valoroase, inclusiv monografii, manuale, ghiduri, patente, brevete de invenţie, recomandări, indicaţii metodice şi altele de talie naţională şi internaţională privind problemele de diagnostic, tratament, profilaxie, supraveghere epidemiologică şi pronostic, în special, în patologia infecţioasă de geneză virală. Sub egida lui au fost pregătite şi susţinute 21 de teze de doctor în ştiinţe medicale (biologie), inclusiv trei teze de doctor habilitat.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Profesorul universitar Constantin Spînu a devenit membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din Republica Moldova' (0)

Comments are closed.