Rezultatele controalelor inopinate efectuate de specialiștii ANSP în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19

Posted on 23/07/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Pe parcursul săptămânii precedente, de către specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) cu funcții de control, au fost verificate 195 de obiective ale economiei naționale pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice. În cazul a 46 de obiective au fost depistate încălcări ale normelor impuse de către autoritățile din domeniul sănătăţii publice pentru a diminua riscul de răspândire a infecției COVID-19. În consecinţă, au fost întocmite 29 de procese verbale de contravenție administrativă, fiind aplicate amenzi în sumă de 23 mii de lei.

Cele mai frecvente abateri atestate sunt:

1.Prestarea serviciilor de frumusețe fără programare prealabilă, în lipsa registrului de programare;

2.Nerespectarea distanței de minim 2m între locurile de muncă pentru angajați, în unele frizerii;

3.Lipsa triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă și a termometriei pentru vizitatori;

4.Admiterea în activitate a personalului în lipsa echipamentului de protecție;

5.Lipsa ordinului persoanei responsabile de monitorizarea infecției COVID-19, în obiectiv;

6.Lipsa programului de igienizare a spațiilor, sau nerespectarea acestuia.

ANSP solicită tuturor agenților economici să asigure implementarea deplină a măsurilor de sănătate publică impuse de către autorități. Totodată, facem apel către populație să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii infecției COVID -19 cum ar fi:

Respectarea distanței fizice de cel puțin 1-1,5 metri;

Spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluție pe bază de alcool;

Evitarea atingerii ochilor, gurii și nasului cu mâinile murdare;

Evitarea spațiilor aglomerate, îndeosebi pentru persoanele în etate, persoanele cu boli cronice, gravide și copiii sub 2 ani.

Purtarea obligatorie și corectă a măștilor de protecție atunci când ne aflăm: în transportul public pentru pasageri; în spațiile publice închise, unde se atestă un flux crescut de vizitatori (magazine, centre comerciale, poștă, bănci, frizerii, instituții publice, etc.); în spațiile publice semiînchise sau deschise, unde nu sunt condiții de respectare a distanței fizice de 1m – 1,5 m.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642

Comments on 'Rezultatele controalelor inopinate efectuate de specialiștii ANSP în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19' (0)

Comments are closed.