Rezultatele de laborator confirmă diagnosticul de rabie la copilul din mun. Chişinău care a decedat recent

Posted on 29/07/2019 in Comunicat de presă by admin

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că rezultatele de laborator au confirmat diagnosticul de rabie în cazul copilului, în vârstă de 11 ani, din municipiul Chişinău, care s-a soldat cu decesul acestuia.

 

Pentru confirmarea cazului de rabie, materialul biologic de țesuturi a fost transportat la Centrul de referință pentru rabie la Institutul Pasteur, Franța (WHO Collaborating Center, for Research and Reference for Rabies).

Laboratorul de referinţă a efectuat analiza biopsiilor cerebrale și ale pielii colectate la pacient în faza post-mortem prin testul direct cu anticorpi fluorescenţi (DFAT).

 

Probele de biopsie au fost considerate pozitive pentru rabie și prin testele complementare: tehnica de izolare a virusului rabic pe culturi celulare și, în paralel, cu teste moleculare RT-PCR și RT-qPCR pentru genotipare.

 

Centru de referința pentru rabie, Institutul Pasteur, Franța va oferi suport în continuare pentru stabilirea genotipului, test informativ pentru confirmarea/identificarea rezervorului gazdă al virusului. În funcție de secvențele disponibile, în baza de date publică vor fi identificate cele mai apropiate variante în regiunea geografică. Aceste date ne vor informa despre tulpinile de virus care circulă în Republica Molodva, deoarece astfel de date la monentul actual lipsesc.

rabia2

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Rezultatele de laborator confirmă diagnosticul de rabie la copilul din mun. Chişinău care a decedat recent' (0)

Comments are closed.