Rezultatele evaluării sistemului de management a laboratoarelor în cadrul Programului GLLP discutate cu experți internaționali

Posted on 26/03/2021 in Comunicat de presă by massmedia

Rezultatele evaluării sistemului de management a laboratoarelor în cadrul Programului „Global Laboratory Leadership Programme” (GLLP) au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru cu experții organizației internaționale IQLS – Integrated Quality Laboratory Services (Servicii integrate de calitate în laborator), desfășurată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în comun cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), Agenția Națională pentru Siguranță Alimentelor (ANSA), Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) și reprezentanții laboratoarelor ANSP, ANSA, CRDV, Spitalului Dermatologie şi Maladii Comunicabile și cei ai Laboratorului Național de Referință în Microbiologia Tuberculozei, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

Evaluarea a avut loc pe parcursul a două zile de lucru în comun cu  reprezentanții laboratoarelor implicate și managerii de calitate.

Au fost trasate concluziile și perspectivele de colaborare cu menționarea următoarelor etape ale Programului GLLP.

Secretarul de Stat al MSMPS, dl Denis Cernelea, a menționat necesitatea conlucrării în continuare cu experții internaționali pentru eficientizarea sistemului de management în laboratoare la nivel național prin prisma abordării One Health.

Experții internaționali au exprimat disponibilitatea de oferire a suportului în implementarea și derularea cu succes a programului.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

Comments on 'Rezultatele evaluării sistemului de management a laboratoarelor în cadrul Programului GLLP discutate cu experți internaționali' (0)

Comments are closed.