Rezultatele verificărilor efectuate la obiectivele pasibile controlului de stat în domeniul sănătății privind prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19

Posted on 16/07/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Pe parcursul ultimei săptămâni, de către specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) cu funcții de control au fost verificate 231 de obiective ale economiei naționale pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice. În cazul a 45 de obiective au fost depistate încălcări ale normelor de conduită impuse de către autoritățile din domeniul sănătăţii publice în scopul diminuării riscului de răspândire a infecției COVID-19.

Cele mai frecvente abateri atestate sunt: înregistrarea cazurilor de supraaglomerare a spațiului, admiterea spre deservire a persoanelor care nu au asupra lor măști de protecție, activitatea personalului care nu este dotat în totalitate, sau nu utilizează echipamentul de protecție individuală (măști, mănuși, viziere său ochelari de protecție în caz de necesitate; nerespectarea distanței impusă de cel puțin 2 m între locurile de muncă.

În consecinţă, a fost sistată temporar activitatea a 4 unități de prestări servicii, inclusiv a 3 frizerii. În același timp, au fost întocmite 25 de procese verbale de contravenție administrativă, fiind aplicate amenzi în sumă de circa 22 mii de lei

ANSP solicită insistent tuturor agenților economici să asigure implementarea deplină a măsurilor de sănătate publică impuse de către autorități. Totodată, facem apel către populație să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii infecției COVID -19 cum ar fi:

  1. Respectarea distanței fizice de cel puțin 1-1,5 metri;
  2. Spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluție pe bază de alcool;
  3. Evitarea atingerii ochilor, gurii și nasului cu mâinile murdare;
  4. Evitarea spațiilor aglomerate, îndeosebi pentru persoanele în etate, persoanele cu boli cronice, gravide și copiii sub 2 ani.
  5. Purtarea obligatorie și corectă a măștilor de protecție atunci când ne aflăm:
  • în transportul public pentru pasageri;
  • în spațiile publice închise, unde se atestă un flux crescut de vizitatori (magazine, centre comerciale, poștă, bănci, frizerii, instituții publice, etc.);
  • în spațiile publice semiînchise sau deschise, unde nu sunt condiții de respectare a distanței fizice de 1m – 1,5 m.

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642

Comments on 'Rezultatele verificărilor efectuate la obiectivele pasibile controlului de stat în domeniul sănătății privind prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19' (0)

Comments are closed.