Săptămâna Europeană a Sănătății Publice cu genericul ”Unirea eforturilor pentru o populație mai sănătoasă”

Posted on 11/05/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Săptămâna Europeană a Sănătății Publice (SESP) este o inițiativă a Asociației Europene în Sănătate Publică, co-finanțată de Programul de sănătate al Uniunii Europene și susținut de Biroul Regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. Scopul evenimentului este sensibilizarea opiniei publice privind problemele importante de sănătate publică și încurajarea pentru colaborare între comunitatea de sănătate publică din toată Europa.

Ediția din anul curent a SESP se va desfășura în perioada 11-15 mai și va continua succesele obținute în anul precedent, când s-au organizat circa 145 de evenimente înregistrate în 35 de țări. Având în vedere actuala pandemie, promovarea sănătății publice a devenit mai importantă ca niciodată. „Colaborarea, coordonarea și comunicarea în prevenirea COVID-19” este tema principală a SESP.

În afară de COVID-19, fiecare din cele 5 zile ale săptămânii curente va fi dedicată unui subiect specific, inclusiv:

  • Luni, 11 mai: ”Promovarea sănătății prin obiectivele globale”. Demonstrează exemple ale țărilor europene de acțiuni conjugate la nivel local pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

 

  • Marți, 12 mai: ”Asistența primară în era digitală„ – un subiect destul de relevant, deoarece telemedicina câștigă avânt și este din ce în ce mai solicitată pentru diseminarea experienței și instruirii de la distanță.

 

  • Miercuri, 13 mai: ”Împreună pentru sănătatea mintală„ – să împărtășim experiențe și exemple despre modul în care oamenii se pot susține reciproc în perioade de izolare socială, în special în grupurile vulnerabile.

 

  • Joi, 14 mai: ”O sănătate egală pentru toți” – depunerea eforturilor comune pentru a evita ca pandemia să agraveze și mai mult inegalitățile în sănătate.

 

  • Vineri, 15 mai: ”Îmbătrânește sănătos” într-un moment în care starea de sănătate a persoanelor în vârstă este deosebit de sensibilă.

 

  • Alăturați-vă la mai mult de 130 de evenimente online în 31 de țări din această săptămână!

Activitățile planificate pe parcursul săptămânii de către Oficiul OMS în Republica Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională de Sănătate Publică variază de la conferințe video, webinare și discuții de grup la dezbateri pe Facebook, lansare de publicații și materiale informative privind COVID-19 și pe alte subiecte, chat-uri pe Twitter, proiecții de filme, întâlniri de rețea virtuală și chiar activitate fizică online, flashmoburi și cursuri de gătit în mai multe limbi, de la nivel local la nivel european.

 

Comments on 'Săptămâna Europeană a Sănătății Publice cu genericul ”Unirea eforturilor pentru o populație mai sănătoasă”' (0)

Comments are closed.