Şedinţă on-line cu subdiviziunile teritoriale pentru fortificarea măsurilor de control a infecţiei prin COVID-19, cu participarea Secretarului de Stat al MSMPS, Constantin Rîmiș

Posted on 18/03/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Marţi, 17 martie 2020, s-a desfăşurat şedinţa operativă a Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), organizată on-line cu şefii subdiviziunilor teritoriale în scopul consolidării măsurilor de control a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou (COVID-19), cu participarea Secretarului de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Constantin Rîmiș, a directorului Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan,  a şefei Direcție politici în domeniul sănătății publice a MSMPS, Daniela Demişcan.

Secretarul de Stat, Constantin Rîmiș, şi-a exprimat disponibilitatea şi deschiderea pentru o conlucrare eficientă în vederea depunerii eforturilor necesare pentru implementarea măsurilor de control a infecţiei COVID-19. De asemenea, au fost menţionate priorităţile, provocările şi sarcinile care stau în faţă sistemul de sănătate publică în contextul actual, făcând apel la implicarea activă a tuturor specialiştilor.

Oficialul MSMPS a accentuat, în discursul său, necesitatea acordării atenţiei sporite măsurilor specifice la nivelul fiecărui teritoriu, intensificarea colaborării şi acordarea suportului necesar pentru a asigura buna funcţionalitate a ANSP.

Dl Oleg Lozan, a reiterat importanţa bunei funcţionări pentru Linia Verde a ANSP şi îmbunătăţirea capacităţilor personalului implicat în acordarea suportului informaţional. Totodată, a fost menţionată necesitatea consolidării măsurilor de comunicare la nivel local şi central, cu oportunitatea identificării soluţiilor şi recomandărilor pentru îmbunătățirea acestora.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a mulţumit pentru suportul acordat de MSMPS şi susţinerea personală a dl Secretar de Stat şi a făcut o trecere în revistă a principalelor sarcini ale instituţiei la moment, inclusiv în activitatea de laborator pentru controlul infecţiei COVID-19.

În cadrul şedinţei, şefii de Direcţii au prezentat situaţia la nivel teritorial şi măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media

Comments on 'Şedinţă on-line cu subdiviziunile teritoriale pentru fortificarea măsurilor de control a infecţiei prin COVID-19, cu participarea Secretarului de Stat al MSMPS, Constantin Rîmiș' (0)

Comments are closed.