Seminar de instruire pentru specialiștii în promovarea sănătății „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă”

Posted on 21/11/2019 in Comunicat de presă by massmedia

La 20 noiembrie, 2019, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a găzduit Seminarul de instruire pentru specialiștii în promovarea sănătății cu genericul „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă”, care dă start Campaniei 16 zile de activism împotriva violenței de gen din acest an, în țara noastră.

În cadrul seminarului, cu experienţa în domeniul vizat s-a împărtăşit dr. Roberto Moretti (Unitatea de Promovare a Sănătății, Departamentul de Sănătate din Bergamo, Italia), expertul cu cea mai bună practică în domeniul de promovare a sănătății la locul de muncă din Uniunea Europeană. Expertul a fost invitat de Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică.

Expertul susţine că violența de gender la locul de muncă este un fenomen care poate fi gestionat de angajați și angajatori dacă aceștia vor căpăta încredere în specialistul din domeniul de promovare a sănătății. Acesta are la îndemână noi instrumente lucrative pentru a le pune în acțiune. Dr. Roberto Moretti a menţionat instrumente prin care poate fi realizat acest lucru și cum pot fi puse în acțiune.

Seminarul de instruire în promovarea sănătății „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă” este parte a Cursului de Promovare a sănătății pentru Schimbarea Comportamentului, elaborat de experți elvețieni din cadrul Institutului Elvețian Tropical și de Sănătate Publică în colaborare cu echipa națională din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”.

Cele 16 zile ale campaniei sunt marcate între 25 noiembrie, Ziua Internațională împotriva violenței femeilor și 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului. „16 zile” fac conexiunea între fenomenul de violență împotriva femeilor și drepturile omului și subliniază mesajul – violența bazată pe gen împotriva femeilor este o încălcare a drepturilor omului.

Campania de 16 zile organizează persoane și grupuri din întreaga lume pentru a solicita eliminarea tuturor formelor de violență bazată pe gen împotriva femeilor.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Seminar de instruire pentru specialiștii în promovarea sănătății „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă”' (0)

Comments are closed.