Specialiști ai ANSP au participat la Conferința „Viziuni ale managementului calității – măsurarea eficienței și eficacității proceselor. De la indicatori la auditul clinic”

Posted on 15/11/2019 in Comunicat de presă by massmedia

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a delegat o echipă, formată din manageri de spitale, specialiști în domeniul managementului calității și acreditării în sănătate din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a participa la lucrările Conferinței cu genericul „Viziuni ale managementului calității – măsurarea eficienței și eficacității proceselor. De la indicatori la auditul clinic”. Evenimentul a fost organizat de Asociația CREST în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, în perioada 6-9 noiembrie 2019, la Cluj-Napoca, România.

Managementul calității în sănătate determină asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor medicale, având în centrul preocupării necesitățile și siguranța pacientului, implementarea celor mai bune practici medicale și manageriale.

În acest context, implementarea sistemului de management al calității în instituțiile medico-sanitare are drept scop îmbunătățirea cadrului organizatoric, modificarea culturii instituțiilor, prin acțiuni de promovare a conceptului de calitate în sănătate, de susținere a sistemului de sănătate prin determinarea aderării la acest concept a tuturor actorilor din domeniul sănătății, inclusiv a societăților științifice medicale și a societății civile, prin motivarea instituțiilor să avanseze în furnizarea serviciilor medicale sigure și de cea mai înaltă calitate.

Specialiști din România, Austria, Belgia și Ungaria au împărtășit experiența privind:

  • evaluarea eficienței și eficacității proceselor clinice și operaționale în vederea îmbunătățirii calității și siguranței serviciilor;
  • modelele practice de identificare, colectare și analiză a indicatorilor de eficiență și eficacitate a proceselor clinice (AVC, antibioterapie, procese chirurgicale, imagistică, pediatrie, etc.);
  • explorarea progreselor tehnologice care permit punerea în aplicare a modelelor de analiză a indicatorilor;
  • integrarea indicatorilor de eficiență și eficacitate și a auditului clinic în procesul de îmbunătățire continuă a activității clinice.

 

 

 

 

Comments on 'Specialiști ai ANSP au participat la Conferința „Viziuni ale managementului calității – măsurarea eficienței și eficacității proceselor. De la indicatori la auditul clinic”' (0)

Comments are closed.