Specialişti ai ANSP instruiţi pentru elaborarea Profilurilor de sănătate

Posted on 03/11/2018 in Comunicat de presă by admin

La 02 noiembrie curent, în incinta Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), a avut loc Atelierul de lucru pentru îmbunătăţirea capacităţilor specialiştilor instituţiei în domeniul dezvoltării Profilurilor de sănătate, organizat cu suportul proiectului “Viaţă Sănătoasă”: Reducerea poverii bolilor netransmisibile. Proiectul este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Institutul Elvețian Tropical şi de Sănătate Publică. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la îmbunătățirea sănătății populației Republicii Moldova.
DSC_7481La eveniment au participat: directorul adjunct al ANSP, Maria Cumpănă, care a salutat participanţii; expertul în promovarea sănătăţii, dr.şt.med, dl. Constantin Rîmiş, în cadrul acestui Proiect, care a prezentat informaţii privind procesul de elaborare a Profilurilor de Sănătate în raioanele pilot, precum şi specialişti responsabili de elaborarea Profilurilor de Sănătate din cadrul Direcţiilor de sănătate publică Chişinău, Bălţi, Edineţ, Soroca, Ungheni, Orhei, Hânceşti, Căuşeni, Comrat şi Cahul.
DSC_7483Conform Agendei de lucru a evenimentului, persoanele responsabile din cadrul Direcţiilor teritoriale de sănătate ale ANSP au realizat o scurtă trecere în revistă a principalelor subiecte ce ţin de evoluţia procesului de elaborare a Profilurilor de sănătate în teritoriile administrative; au fost prezentate date statistice în acest domeniu.
Specialiştii prezenţi au manifestat un interes sporit pentru temele abordate în cadrul acestui Atelier şi au participat activ la discuţii interactive şi productive pe baza subiectelor menţionate.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Specialişti ai ANSP instruiţi pentru elaborarea Profilurilor de sănătate' (0)

Comments are closed.