Specialiștii abilitați cu drept de control în sănătate publică verifică implementarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19

Posted on 09/06/2020 in Comunicat de presă by massmedia

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) abilitați cu drept de control desfăşoară verificări privind implementarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Astfel, în perioada 03.06.2020-05.06.2020, de către CSP teritoriale din cadrul ANSP au fost efectuate 170 de controale inopinate în privinţa persoanelor fizice și juridice care și-au reluat activitatea și sunt pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice. Ca urmare, s-a constatat că majoritatea agenților economici au întreprins măsurile necesare de prevenire și control al infecției COVID-19.

Totodată, în cadrul controalelor au fost depistate neconformități în activitatea unor agenți economici. Ca rezultat, au fost emise 11 Hotărâri de suspendare a activității și întocmite 5 Procese-verbale cu privire la contravenție pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

De asemenea, specialiștii ANSP au acordat suportul necesar structurilor teritoriale ale ANSA și IGP, în scopul verificării implementării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID – 19.

Concomitent, informăm că activitățile de control privind implementarea acestor măsuri de către persoanele fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice continuă.

Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pot fi accesate aici: https://msmps.gov.md/ro/content/coronavirus.

 

 

 

Comments on 'Specialiștii abilitați cu drept de control în sănătate publică verifică implementarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19' (0)

Comments are closed.