Specialiștii ANSP au participat la acțiunile de comunicare în cadrul Campaniei de sensibilizare a riscurilor consumului de alcool în perioada sarcinii

Posted on 12/09/2018 in Comunicat de presă by admin

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), împreună cu medicii neonatologi, obstetricieni-ginecologi şi pediatri din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 și medici narcologi din cadrul IMSP Dispensarul Republican de Narcologie, au participat la desfășurarea unui atelier de lucru, organizat în cadrul Campaniei Internaţionale de informare şi sensibilizare „Sunt prea mic ca să beau”. În acest an, în Republica Moldova această Campanie este la a 4-a ediție.campanie sarcina

În cadrul evenimentului, femeilor gravide invitate le-au fost prezentate un șir de informații privind pericolul consumului de alcool în perioada sarcinii și acțiunea lui asupra sănătății fătului, consecințele nefaste pentru sănătate şi cele sociale etc. pentru toată durata vieții, asupra copilului care se va naște de o viitoare mamă consumatoare de alcool.

De către specialiștii ANSP, la dispoziția participanților la atelier au fost puse mai multe materiale informaționale și pliante tematice şi a fost prezentat un film video, evenimentul fiind mediatizat pe larg în mijloacele mass-media și rețelele de socializare.

Relatăm că sub egida European FASD Alliance (Alianţa Europeană privind Spectrul Tulburărilor Alcoolice Fetale), din anul 2014 se desfăşoară Campania Internaţională de informare şi sensibilizare „Sunt prea mic ca să beau” – acţiune continuă de marketing non-convențională realizată la nivel mondial, în ordinea Fusului orar, timp de 24 de ore. Aceasta începe la 9 septembrie, orele 09:09 ora locală (cifra „9” este asociată cu „9 luni de sarcină) pentru a atrage atenția că expunerea fetală la alcool apare atunci când o femeie consumă alcool în timpul sarcinii, iar consecințele sunt grave, chiar fatale pentru sănătatea viitoarei generații.

 

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media 022 574-580

Pentru mai multe detalii ne contactați la tel.:022 574-573

Comments on 'Specialiștii ANSP au participat la acțiunile de comunicare în cadrul Campaniei de sensibilizare a riscurilor consumului de alcool în perioada sarcinii' (0)

Comments are closed.