Specialiştii ANSP au participat la Exercițiul de birou privind utilizarea metodologiei de evaluare a riscurilor pentru sănătatea publică în baza recomandărilor OMS

Posted on 23/08/2019 in Comunicat de presă by massmedia

În perioada 19-21 august 2019, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), de comun cu lectorii de la catedra epidemiologie a USMF ,,N. Testemițanu”, au participat la lucrările Exercițiului de birou privind utilizarea metodologiei de  evaluare a riscurilor pentru sănătatea publică în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Atelierul a întrunit specialişti din domeniul sănătăţii publice din republică, ghidaţi în procesul de lucru de echipa de experţi din cadrul Agenției, precum și din cadrul Biroului de țară al OMS.

Exerciţiul a fost organizat în scopul fortificării capacităților naționale în domeniul evaluării riscurilor pentru sănătatea publică, în contextul implementării Regulamentului Sanitar Internațional (RSI), a prevederilor Legii nr.10 din 03.02.2009 ,,Privind supravegherea de stat a sănătății publice”.

În cadrul Atelierului, discuțiile au fost focusate pe Metodologia OMS privind evaluarea riscurilor pentru sănătatea publică, cadrul legal privind implementarea RSI, alerta precoce şi răspunsul la urgenţele de sănătate publică cu accent pe supravegherea bazată pe evenimente.

Specialiștii ANSP au implementat în practică cunoștințele obținute pe parcursul atelierului, prin îndeplinirea unor exerciții de birou bazate pe situații reale.

De asemenea, au fost discutate aspectele de implementare în curricula de instruire pentru studenții și rezidenții Facultății Medicină Preventivă a modulelor privind evaluarea riscurilor pentru sănătatea publică, investigarea și răspunsul la izbucnirile cauzate de consumul produselor alimentare și apă nesigure.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Specialiştii ANSP au participat la Exercițiul de birou privind utilizarea metodologiei de evaluare a riscurilor pentru sănătatea publică în baza recomandărilor OMS' (0)

Comments are closed.