Structura de Management al Calității – subdiviziune de coordonare și suport în consolidarea și dezvoltarea sistemului instituțional de management al calității serviciilor medicale

Posted on 28/11/2019 in Comunicat de presă by massmedia

La 26 noiembrie curent, în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a avut loc ședința grupului de lucru, instituit prin Dispoziția Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 94-d din 26.03.2019, în scopul actualizării cadrului normativ privind sistemul intern de management al calității în instituțiile medico-sanitare spitalicești.

Ședința a fost prezidată de către Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), dl Alexandru Holostenco, care a accentuat importanța agreării prin consens de către toate părțile interesate a prevederilor proiectului Regulamentului-cadru provizoriu al Structurii de Management al Calității serviciilor medicale a instituţiei medico-sanitare spitalicești.

La ședință au participat reprezentanți ai unor subdiviziuni din cadrul ministerului, directorul interimar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, dl Iurie Osoianu, conducători și președinți ai Consiliilor Calității din spitalele în care se propune pilotarea, începând cu 02.01.2020 a Structurii de Management al Calității serviciilor medicale.

În cadrul discuțiilor, reprezentantul Biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, dna Iuliana Garam, a menționat că inițiativa lansată de MSMPS este în conformitate cu prioritățile trasate de către OMS pentru următoarea perioadă și a reiterat deschiderea pentru a susține transferul de bune practici internaționale în acest context la nivel național.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Structura de Management al Calității – subdiviziune de coordonare și suport în consolidarea și dezvoltarea sistemului instituțional de management al calității serviciilor medicale' (0)

Comments are closed.