Zilele Sănătăţii în cadrul ediţiei a XXIV-a a Expoziţiei Internaţionale Specializate „MoldMedizin&MoldDent

Posted on 14/09/2018 in Comunicat de presă by admin

În perioada 12-14 septembrie curent, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) participă la Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologice  „MoldMedizin&MoldDent”, organizată în cadrul Zilelor Sănătății, la C.Î.E. „Moldexpo”.

Evenimentul constituie o oportunitate pentru realizarea unui schimb de experienţă între specialişti şi familiarizarea cu noutăţile în domeniul medical, iar pentru vizitatori este o ocazie de a beneficia de recomandările specialiştilor prezenţi la expoziţie.

Vizitatorii pot să obţină informaţii şi consultaţii de la specialişti, participând la un amplu program de activităţi „Moldova sănătoasă” privind promovarea sănătăţii şi profilaxia bolilor, oferite de medici de familie, pediatri, cardiologi.

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică s-au încadrat activ în realizarea programului propriu-zis expoziţional, la care sunteţi aşteptaţi şi dumneavoastră. Este o oportunitate de a vizita şi a afla informaţii vizând domeniile de activitate ale ANSP, la standul instituției. Agenda desfăşurată a participării specialiştilor ANSP la eveniment continuă cu organizarea, la 13 septembrie, a Conferinţei ştiinţifico-practice: „Probleme actuale şi realizări în sănătatea publică”. În context, au fost prezentate rapoarte pe teme precum „Hepatitele virale B,C, şi D –realizări şi probleme”, „Situaţia epidemiologică privind rujeola: măsuri de control şi răspuns”, „Probleme actuale medico-economice şi manageriale în supravegherea de stat a sănătăţii publice”, „Metodologia monitorizării radonului în şcoli şi grădiniţe” şi altele.

O sarcină deosebită a specialiştilor este să contribuie la conştientizarea de către cetăţeni a importanţei stilului sănătos de viaţă, promovarea alimentaţiei corecte, a activităţilor fizice şi prezentarea riscurilor fumatului şi alcoolului pentru sănătate. Pe durata expoziției sunt derulate un șir de spoturi sociale în care sunt prezentate informații privind drepturile şi accesul la serviciile medicale pentru populaţie, modul activ de viaţă, accesul la apă şi sanitaţie şi obiceiurile unui stil de viaţă în prevenirea diabetului.

Expoziţia Internațională Specializată „MoldMedizin & MoldDent” se află la cea de-a XXIV-a ediție și este organizată cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

Comments on 'Zilele Sănătăţii în cadrul ediţiei a XXIV-a a Expoziţiei Internaţionale Specializate „MoldMedizin&MoldDent' (0)

Comments are closed.