Ziua Științei, la cea de a 10-a ediție

Posted on 10/11/2020 in Comunicat de presă by massmedia

La 10 noiembrie 2020 este sărbătorită Ziua Ştiinţei, ediţia a X-a. Evenimentul are ca scop creşterea interesului populaţiei de toate vârstele faţă de cercetările şi descoperirile ştiinţifice. De asemenea, este menit să exprime întreaga admiraţie pentru comunitatea ştiinţifică din Republica Moldova, apreciind efortul depus de fiecare cercetător la dezvoltarea domeniilor ştiinţei şi inovării. În această perioadă plină de încercări oamenii de ştiinţă luptă alături de eroii din prima linie, iar cea de-a X-a ediţie a Zilei Ştiinţei este un omagiu adus cercetătorilor şi se petrece sub genericul „Eroii noştri – Oamenii de Ştiinţă”.

Ziua Ştiinţei s-a desfăşurat în regim online pe pagina de Facebook a evenimentului. Instituţiile de cercetare din ţară au prezentat cele mai noi proiecte de cercetare şi realizările lor. La acest eveniment au participat 36 de instituţii de cercetare din ţară, inclusiv Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

Cu prilejul Zilei ştiinţei 2020 a fost decernată Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova doamnei Victoria Bucov, dr.hab.şt.med., profesor cercetător, în semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere a activităţii prodigioase şi a contribuţiei substanţiale la dezvoltarea ştiinţei, promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării şi inovării, precum şi cu ocazia Zilei Ştiinţei.

A fost decernată Diploma de Onoare a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării domnului Iurie Pînzaru, dr.şt.med., conferenţiar universitar, în semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere a activităţii prodigioase şi contribuţie substanţială la dezvoltarea ştiinţei şi promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării şi inovării, precum şi cu ocazia „Zilei Ştiinţei”.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media, tel.: 022574580

Comments on 'Ziua Științei, la cea de a 10-a ediție' (0)

Comments are closed.